Dit is onze dierentolk / paardenfluisteraar, Karina de Jong. Al sinds klein meisje helemaal gek op dieren. In 2005 herontdekte Karina dat ze wel heel makkelijk kon communiceren met dieren, maar wel op een ‘ongebruikelijk’ wijze… Hoe geef je dat vorm in een wereld waarin zoveel mensen zo in hun hoofd zitten? Gewoon, door bij jezelf te blijven…

 

Dit is Jin Shin Jyutsu® beoefenaar en natuurmens Kitty Hartkamp. Geboeid door alles dat de natuur ons te bieden heeft, het zichtbare en onzichtbare. “Mijn passie voor Jin Shin Jyutsu te combineren met de liefde voor paarden is geweldig. Ik maak je er graag deelgenoot van en hoop dat jij dan samen met jouw paard net zo kan genieten”.

 

Dit is ons model, ‘test-maatje’ en levensgenieter Texas. Tex is een 100% Gelderse ruin (Laurentz x Elegant). Als jonge hengst aangemeld voor de hengstenkeuring en op de eerste bezichtiging geweest, maar daar bleef het bij. Wel ‘ster’ geworden. En een ster is het. Een ster in laten blijken wat hij graag wil. En wat niet. Zit er een daas op zijn lijf en kan hij er zelf niet bij? Hij parkeert zichzelf zo voor je dat je de daas voor hem kan weghalen.

Het is niet de eerste keer dat Tex ‘model’ is. Ken je het boek EHBO Paard van de KNHS? Daar heeft hij ook voor geposeerd. Hij heeft dus al een aardige carriere in de modellenwereld. In de wedstrijdsport niet. Dat was niet voor hem weggelegd. Ligt niet zozeer aan hem, als wel aan zijn ‘mens’. Die houdt niet zo van wedstrijden en is liever op een andere manier met hem bezig.