Geregeld speelt het: een situatie waarbij een besmettelijk virus rond gaat onder de paarden. Droes, Rhino…. als het je stal treft is het geen pretje.

Gelukkig beschikken de meeste dierenartsen over goede middelen om je dier te helpen. Maar wat kun je zelf eigenlijk doen? Preventief, zodat je mogelijk geen dierenarts nodig hebt. Of als extra ondersteuning.

Er is een leuke en natuurlijke manier om de weerstand van je paard te ondersteunen. Dat kan door het herstellen of onderhouden van het energiesysteem van je paard. Niet met voedingssupplementen of etherische olie (alhoewel die ook heel prettig in gebruik kunnen zijn), maar gewoon met je handen. Eigenlijk is het een soort “we-time” momentje tussen jou en je paard, dat behalve gezellig ook nog functioneel is.

Hieronder is beschreven wat je precies moet doen. Om optimaal profijt te hebben, zou je eigenlijk even onze digi-workshop moeten doornemen. Die is hier gratis aan te vragen.

Daarna kun je aan de slag met het ondersteunen van de weerstand bij je paard. Het gaat als volgt:

  • Ga aan de linkerkant van je paard staan
  • Leg je linkerhand naast het voorste gedeelte van de schoft
  • Leg je rechterhand in de lies van je paard
  • Houd beide handen enkele minuten zachtjes op deze plaatsen, zonder te drukken of te masseren.

Houd er rekening met dat paarden vele malen gevoeliger zijn dan mensen. Jij voelt misschien niet direct iets gebeuren, maar waarschijnlijk ervaart je paard wel van alles. Het is van belang rustig te werken en goed te letten op de reactie van je paard. Zodra je paard onrustig wordt of van je af draait, dan is het tijd om te stoppen. Als je deze eenvoudige aanraking geregeld toepast, zal je paard eraan gewend raken. Het brengt ontspanning en versterkt de weerstand. Mogelijk zie je tijdens het toepassen iets veranderen aan de ademhaling van je paard en/of hoor je gerommel in de buik. Dat zijn prima signalen.

Ter illustratie even een afbeelding van de plekken waar je je handen dient te plaatsen:

Je kunt deze aanraking uiteraard ook aan de rechterkant van je paard doen. Dan gaat je rechterhand op de schoft en de linkerhand in de lies.

Probeer het gewoon eens. Het is leuk om te doen en als je let op de reactie van je paard, kan het niet fout gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *